dinsdag 17 september

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Politiek - De raad in het vizier 5 augustus 2011

       De Raad in het Vizier
           Beter laat dan nooit

PvdA ondersteunt voorstel PLOP aankleden rotondes


ASSEN - Over smaak valt te twisten. Dus of de rotondes in Assen ‘afgrijselijk' zijn, is nog maar de vraag. Wel afgrijselijk is dat deze uitspraak komt van de oud-PvdA wethouder Michel Berends. Hij was namelijk in het verleden, als lid van het college van B & W in de periode  2002/2006, in staat die afgrijselijke rotondes aan te pakken. Een voorstel, dat in die tijd gelanceerd werd door PLOP, maar dat noch door de raad noch door het toenmalige college werd overgenomen.

PLOP is altijd een groot voorstander geweest van het verfraaien van de stad. In dat kader heeft de fractie enige jaren geleden voorgesteld de rotondes in Assen smaakvoller aan te kleden. Om de kosten niet te hoog te laten oplopen werd ook voorgesteld om de rotondes te laten sponsoren. (Lokale) ondernemers konden hun bekendheid vergroten, Assen kreeg fraaiere entrees en één en ander zou gerealiseerd kunnen worden tegen geringe kosten.
Mede door toedoen van de PvdA, al jaren de groot-ste partij in de stad, is het voorstel uiteindelijk niet gerealiseerd.

Wie schetst echter mijn verbazing dat deze ex-PvdA-wethouder nu van mening (DvhN, d.d. 05-08-2011) is dat het toch tijd wordt dat die rotondes een visitekaar-tje van de gemeente worden.
'Het moet anders, want die rotondes daar zijn toch afgrijselijk om aan te zien', is de mening van Michel Berends.
De PvdA, die al sinds jaar en dag deel uitmaakt van het stadsbestuur, komt jaren na PLOP tot hetzelfde inzicht. Als deze ex-wethouder nu nog het boetekleed had aan-getrokken door te zeggen dat het voorstel van PLOP achteraf gezien een prima voorstel was, dat hij en zijn partij na al die jaren alsnog omarmen, dan denk je ‘beter laat dan nooit’.

Maar nu wordt het gepresenteerd als een geniale gedachte van Michel Berends. Niets is dus minder waar. Bij het opruimen van zijn persoonlijke archief kwam hij het voorstel vermoedelijk weer tegen en dacht daar met zijn  partij, de PvdA, goede sier mee te kunnen maken.   
Afgezien van het feit of de rotondes in Assen al of niet verfraaid moeten worden, maakt het in ieder geval duidelijk dat het de PvdA ontbreekt aan goede ideeën en dat hun goede ideeën bij andere partijen ‘geleend’ worden.
En wat is erger voor een politieke partij: geen ideeën of doen alsof ideeën van anderen je eigen ideeën zijn?!

 

Bernie Wiegman

Laatste nieuws