zaterdag 31 oktober

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Kunst & Cultuur 18 april 2011

Galerie Thyencamp opent seizoen met landschaps-foto’s van Peter van Vliet
Overhzndiging vvan een royale cheque
ASSEN/Hooghalen  –
Het superbike evenement voor de deur van galerie Thyen-camp,  die is gelegen pal on-der het TT circuit, kon Paul en Marjo Tienkamp weinig deren. Dat gold ook  de ge-nodigden en bezoekers die zaterdagmiddag aanwezig waren bij de opening van een nieuw seizoen aan exposities in de galerie.

In nauwe samenwerking met het CBK wordt een aantal exposities voorbereid die meer dan aantrekkelijk voor toeristen zijn . Met een expositie van landschapfoto’s van Peter van Vliet uit Haren met als titel ‘Raken aan water’ werd het nieuwe kunstseizoen feestelijk geopend. In het dagelijks leven is Peter uitgever van het blad en de website DuurzaamNederland. Fotografie is altijd zijn tweede vak geweest naast de grafische vormgeving. In zijn werk is duidelijk een ontwikkeling zichtbaar waarbij elementen zijn ontsproten aan de menselijke creativiteit zoals foto’s van meren met aanlegsteigers,  naast foto’s met alleen puur de natuur.
Hij vindt zijn inspiratie niet alleen in Nederland maar ook in delen van Engeland met prachtige opnames van Krijtrotsen en foto’s van Bognor Regis in West Sussex en Lock Tay in Kenmore.  Ze zijn dagelijks te bezichtigen in de galerie in Hooghalen.
Duurzaamheid is daar het woord en om daar kracht bij te zetten is  ook een stichting opgericht ( Stichting Groene Vrienden van Thyencamp), die minder bedeelden in de samenleving een paar dagen gratis vakantie geven op de camping en duurzaamheid wil bevorderen in Noord-Nederland.
Ter ondersteuning van hun activiteiten kregen de eigenaren uit handen van Marco van Gessel, relatiebeheerder van Monuto, een cheque ter waarde van acht honderd en acht en tachtig euro overhandigd.

Bijdrage Lammert Aling

Laatste nieuws