dinsdag 17 september

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Nieuws 5 januari 2009
      Gemeente heeft sinds maandag-
          middag een kopzorg minder
'DeSmelt' (wordt 'De Bonte Wever') verkocht aan onder-nemer Jan Smit die grote De koop is gesloten. Burgemeester Heldoorn en ondernemer Smit bekrachtigen dat met  met een handdrukplannen heeft
ASSEN – De gemeente heeft een kopzorg minder. DeSmelt is, na alle commotie die er is geweest,  volgens de plannen van de laat-ste maanden maandagmiddag verkocht aan de ondernemer Jan Smit. Deze  deelde staande de overdrachtsbijeenkomst op het stadhuis mee, dat het bedrijf verder gaat onder de naam De Bonte Wever.
Ook wordt er zo spoedig mogelijk begonnen met de bouw van een hotel van in eerste instantie honderd kamers, maar waar fasegewijs nog eens tweehonderdOndertekening kamers bij komen.
Voordat dit kon worden verteld moest eerst een hele berg van pa-pieren worden bedwongen. De be-langrijkste, die door burgemeester Heldoorn en ondernemer Smit moesten worden ondertekend, be-troffen die van de overdracht van het vastgoed van De Smelt tegen een betaling van 3,8 miljoen euro. Tussendoor moest er ook nog wat worden geregeld tussen ondernemer Smit en de horecaholding van Van der Most betreffende overname van de daarin ondergebrachte goederen. Ook moest het beslag dat de gemeente op de bezittingen van Van der Most had gelegd de wereld uit, waarvoor enige handtekeningenOndertekening noodzakelijk waren.
Toen dit alles was geklaard kon de nieuwe eigenaar Jan Smit iets van zijn plannen blootleggen. Maar eerst had hij nog even op-gemerkt dat de staat bij deze transactie zeer wel vaart, want er moest een bedrag van bijna een kwart miljoen aan overdrachts-belasting worden overgemaakt.
De naam DeSmelt gaat dus verdwijnen en maakt plaats voor De Bonte Wever, de naam van het bedrijf dat Van der Most  begin jaren tachtig in Slagharen opstartte en nationale bekendheid gaf. Het bedrijf brandde enige jaren geleden volledig af en werd niet meer opgebouwd. Het moet Hennie van der Most goOndertekeninged doen dat deze naam in Assen blijft voortleven.
Baas Smit wil de nieuwe Bonte Wever met een uplift een universele uitstraling geven, waar gezinnen terecht kunnen maar ook feesten, partijen en congressen gehouden kunnen worden. Hij voorziet een goede toekomst.
De huidige bedrijfsleidster mevrouw Petra de Ruiter (foto rechts) zal die toekomst als Algemeen Directeur ingaan en in die functie ondernemer Smit terzijde staan. “Ik blijf er nauw bij betrokken, maar ik kan het niet alleen af. Petra heeft bewezen dat zij de zaak goed in de hand heeft”.
De notaris leest fragmenten uit de accte voorDe heer Smit sprak ook nog zijn waardering  uit voor de wijze waarop er met de mensen van de gemeente is onderhandeld.
Om dat materieel te onderstrepen had hij in de B&W kamer waar de bijeenkomst plaatsvond een col-lectie slagroomgebak laten be-zorgen, die voor een zoet besluit zorgden, passend bij de verdwenen kopzorg waar de gemeente mee opgescheept zat. 
Laatste nieuws